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  • Supermoderador
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E aí pessoal,

Aless, a sua ideia é tomar 60g de whey tudo no pré-treino, ou metade no pré e metade no pós?

60g de uma só vez é muita coisa, boa parte vai ser oxidada.... mas se for 30g antes e 30g depois não vejo nenhum problema.

abraços

Eu estava na duvida sobre a quantidade. Fale-me mais sobre 60g ser oxidada :D Devido ao longo jejum?

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  • Supermoderador
Postado

Eu estava na duvida sobre a quantidade. Fale-me mais sobre 60g ser oxidada :D Devido ao longo jejum?

Olá Aless,

não é pelo jejum (embora talvez até tenha algo a ver), é mais pela grande quantidade... seu corpo não vai conseguir absorver tudo isso, uma parte será usada como energia.

Não tenho as fontes, estou falando de cabeça, talvez tenha algo errado.... mas pesquise um pouco sobre o assunto, talvez encontre uma informação melhor (o craw já mencionou isso em algum lugar aqui no fórum).

Abraços!

Postado

Olá Aless,

não é pelo jejum (embora talvez até tenha algo a ver), é mais pela grande quantidade... seu corpo não vai conseguir absorver tudo isso, uma parte será usada como energia.

Não tenho as fontes, estou falando de cabeça, talvez tenha algo errado.... mas pesquise um pouco sobre o assunto, talvez encontre uma informação melhor (o craw já mencionou isso em algum lugar aqui no fórum).

Abraços!

hum?

mais isso não contradiz com a parada "o corpo só absorve 30g de proteina por refeição"

ai tem estudos dizendo que não e tals...

só sei, que nada sei

hahaha martin agora deu um nó na minha cabeçinha.

  • Supermoderador
Postado

Olá Aless,

não é pelo jejum (embora talvez até tenha algo a ver), é mais pela grande quantidade... seu corpo não vai conseguir absorver tudo isso, uma parte será usada como energia.

Não tenho as fontes, estou falando de cabeça, talvez tenha algo errado.... mas pesquise um pouco sobre o assunto, talvez encontre uma informação melhor (o craw já mencionou isso em algum lugar aqui no fórum).

Abraços!

Vou dar mais uma pesquisada, talvez falar com o Craw...

hum?

mais isso não contradiz com a parada "o corpo só absorve 30g de proteina por refeição"

ai tem estudos dizendo que não e tals...

só sei, que nada sei

hahaha martin agora deu um nó na minha cabeçinha.

O problema seria a velocidade de absorcao, eu acho. Estou lendo o 'The Protein Book' do Lyle e estou exatamente no pedaco sobre a digestao das proteinas. Ainda tenho que ver a eficiencia das proteinas e depois pelo que eu entendi ele vai falar quando que uma proteina eh oxidada. Espero entender isso lah...

  • Supermoderador
Postado

Copiei este sendo o resumo do capitulo. Ja da para ter uma ideia, mas ainda tem mais por vir:

Summary

After ingestion, dietary protein undergoes extensive metabolism prior to actually reaching

the bloodstream where it can be used by tissues such as skeletal muscle. Digestion occurs

to some degree in the stomach prior to extensive digestion in the small intestine; during

this process protein is broken down into smaller chains of AAs w i th free AAs, di- and tri-peptides being the only retained in the intestine itself, used for protein and hormone synthesis; this is thought to

buffer the body against large scale increases in blood AA levels which tend to promote AA

oxidation. Retained AAs can be released to the body during periods of no food intake.

After release from the intestine, free form AAs travel to the liver where additional

metabolism occurs. While a majority of BCAAs escape the liver into the bloodstream, over

half of AAs will be catabolized in the liver and either excreted as waste or used to produce

other substances. Various amounts of protein synthesis occurs in the liver as well.

The remain percentage of AAs are then released into the bloodstream where they enter the

"free pool" for subsequent use by other tissues in the body. Due to the extensive

metabolism that occurs, it's important to note that the AA profile of a given dietary

protein only marginally determines the profile of AAs that will be subsequently released

into the bloodstream and "seen" (i.e. absorbed and utilized) by skeletal muscle or other

tissues. Between tight regulation of the free AA pool and extensive metabolism of dietary

proteins in both the gut and liver, the AA profile of the protein ingested has only a small

relationship to the AAs released into the bloodstream.

Once in the free pool, there is no difference between a molecule of leucine from chicken

and a molecule of leucine from whey protein (or any other protein source). In that sense,

if we looked only at the AA profile, there is no difference between 30 grams of protein from

chicken breast and 30 grams from a protein powder with the identical AA content.

However, this isn't to say that they will act in the body as identical protein sources. First

and foremost, there could be differences in the presence or absence of other nutrients

(carbs, fats, vitamins, minerals), a topic I ' l l discuss in much more detail in later chapters.

Of greater relevance to this chapter, there can be differences in terms of the efficiency or

speed of digestion between one protein and another. As it turns out these differences in

digestion (primarily in speed) turn out to impact

Postado

Entao quis dizer o que... alem de que em termos de aminoacidos nao vai fazer diferenca se for 30g de proteina do frango ou do whey desde que ambas as fontes tenham o mesmo aminograma, eh isso?

E quanto à mais de 30g de proteina nao ser absorvida e ser oxidada?

  • Supermoderador
Postado

Aless, coloca mais aí :D

Tibissa, o seu caso é diferente. Você está tomando após o treino (ou seja, em uma situação na qual seu corpo necessita um pouco mais dos aminoácidos), e está misturando uma proteína de rápida absorção e uma de velocidade absorção mais baixa. Isso diminui a velocidade de absorção total.

Além disso você ainda tem comida no seu intestino, das suas refeições anteriores, o que vai diminuir ainda mais a velocidade de absorção.

Não existe esse limite de 30g ser absorvida :D

abraços

Postado

Aless, coloca mais aí :D

Tibissa, o seu caso é diferente. Você está tomando após o treino (ou seja, em uma situação na qual seu corpo necessita um pouco mais dos aminoácidos), e está misturando uma proteína de rápida absorção e uma de velocidade absorção mais baixa. Isso diminui a velocidade de absorção total.

Além disso você ainda tem comida no seu intestino, das suas refeições anteriores, o que vai diminuir ainda mais a velocidade de absorção.

Não existe esse limite de 30g ser absorvida :D

abraços

Resumindo, to fazendo merda? Era melhor eu mandar o whey purao?!

Comida no intestino eu nao sei, pois meu pre eh um sandubinha de pao integral c/ queijo minas as 10hs, tomo o shake as 14hs.

Ah Martin, e outra, chegou um oleo de coco la em casa, to mandando duas colheres rasas antes de tomar o shake(que parada nojenta esse oleo), dai depois eu mando 30g de whey + uma 10/15 de albumina, 15/20 min depois eu como o solido que eh um pouco de soja + brocolis, da uns 20/30 min do solido eu tenho sentido um enjoo escroto... sera do oleo???

  • Supermoderador
Postado

Aless, coloca mais aí :D

Tibissa, o seu caso é diferente. Você está tomando após o treino (ou seja, em uma situação na qual seu corpo necessita um pouco mais dos aminoácidos), e está misturando uma proteína de rápida absorção e uma de velocidade absorção mais baixa. Isso diminui a velocidade de absorção total.

Além disso você ainda tem comida no seu intestino, das suas refeições anteriores, o que vai diminuir ainda mais a velocidade de absorção.

Não existe esse limite de 30g ser absorvida :D

abraços

Vou colocando conforme eu leio entao:

In that particular study, 10 males with a normal protein intake were fasted for 10 hours

and then given either 43 grams of casein or 30 grams of whey (this was done to equalize

the leucine content of the protein meals since whey and casein differ in leucine content).

Researchers tracked blood AA levels, along with changes in whole-body protein synthesis

Adapted from: Boirie, Y. et. al. Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial

protein accretion. Proc Natl Acad Sci USA (1997) 94: 14930-14935.

and breakdown for hours following consumption of the protein meals (27). Significant

differences were found between whey and casein for all parameters measured.

The primary finding was that whey spiked blood leucine levels, h i t t i n g a peak in one hour,

returning to baseline in about 4 hours. In contrast, the casein showed a slower rise,

hitting a much lower peak around one hour but maintained that same low level of leucine

for nearly 7 hours. Figure 1 below shows the pattern of blood leucine concentration after

consumption of each protein. I'd note again that both proteins start to hit the

bloodstream about the one-hour mark, but they show very different patterns in terms of

the magnitude of the peak and duration that blood leucine is sustained for.

The difference in blood AA pattern was attributed primarily to differences in the rate of

digestion between proteins; the structure of whey leads to a rapid rate of digestion while

casein tends to "clot" in the stomach, delaying digestion by many hours.

In addition, the researchers found that whey protein stimulated protein synthesis (the

construction of larger proteins from individual AAs) w i t h no effect on protein breakdown

(the breakdown of larger proteins to individual amino acids). Casein had the opposite

effect, inhibiting protein breakdown with no effect on protein synthesis. Another

observation was that the whey protein stimulated amino acid oxidation to a slightly

greater degree than the casein.

http://screencast.com/t/3qWYtC8u

Finally, leucine balance, a measure of how much protein was actually retained in the body,

was higher for the casein than for the whey. This is an important and often missed point

when people examine this research: protein retention, measured in terms of leucine

balance, was higher for the casein than whey. This suggests that decreasing protein

breakdown, rather than stimulating protein synthesis per se, might have an overall greater

impact on the body's protein stores.

Based on this data, casein become known as a slow/anti-catabolic protein and whey was a

fast/anabolic protein. The general recommendation became to consume fast proteins like

whey around workouts or first thing in the morning (when there was a need to get blood

AA levels up rapidly). Casein was recommended at times when an athlete wanted to stave

off catabolism or needed a slow rate of digestion (such as before bedtime).

Related to this idea, some authors have argued that a casein/whey blend would impact on

both protein breakdown and synthesis. The idea is that the whey will provide a rapid

spike of AAs (stimulating protein synthesis) while the casein would maintain a continuous

lower level of AAs (inhibiting protein breakdown); there appears to be some merit to this

idea.

Preliminary data presented from the 2005 International Whey Conference suggests that a

50/50 mix of whey and casein might provide optimal results in terms of gaining lean body

mass with training (29). As above, the idea is that whey provides more of a stimulus to

protein synthesis while casein limits protein breakdown.

The combination of the two, a stimulation of protein synthesis with a simultaneous

inhibition of protein breakdown, would be expected to have the greatest total impact on

body protein stores. Emerging data discussed in Chapter 8 supports this idea. It's

interesting to note that bodybuilders have long consumed copious amounts of milk to gain

muscle mass; milk contains roughly 80% casein and 20% whey, providing a mixture of

both "slow" and "fast" proteins.

But are all of the above conclusions really warranted based on this single study? Some key

factors to keep in mind are that the subjects had fasted overnight (which affects protein

synthesis and breakdown somewhat), were not training, only a single meal was given to

measure the impact on protein synthesis and breakdown (no long-term measure of protein

gain was made) and no other nutrients were given with the protein. Thus, it has limited

relevance to whey or casein taken with other nutrients, in combination with training, or

consumed after one or more meals have already been consumed. Further research has

since examined some of those confounding variables.

Quem quiser o livro em PDF me manda MP.

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