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Fresquinho, do mês passado

"Effect of Alternate-Day Fasting on Weight Loss, Weight Maintenance, and Cardioprotection Among Metabolically Healthy Obese Adults: A Randomized Clinical Trial."

Resumo:

- Avaliar em ordem de importância: peso, aderência à dieta, indicadores de riscos de doenças cardiovasculares

- 1 ano de estudo (6 meses de perda de peso e 6 meses de manutenção)

- 100 pessoas acima do peso (86 mulheres e 14 homens) com idade média de 44 anos

- Divisão em 3 grupos:

    1 - alternate-day fasting (25% das kcal nos dias de jejum, 125% no outro dia)

    2 - grupo com restrição calórica fixa (75% todo dia)

    3 - grupo de controle sem intervenção

- maior abandono no grupo do alternate-day fasting (10 de 35) | depois no da restrição (8 de 31)

- ao final do mês 6 a perda de peso foi similar em ambos os grupos : ~6,8%. Ambos estavam com 50% de deficit a cada 2 dias de "controle" ¬¬'

- ao final do mês 12 a perda de peso foi de 6% para o de jejum e 5,3% para o de restrição fixa

- grupo de controle continuou com peso fixo ao final de 6 e 12

- o grupo do jejum geralmente comia mais nos dias de jejum e menos nos dias de plus calórico. O grupo de restrição fixa geralmente se mantinha dentro do deficit estabelecido

- sem diferença significativa ao final do m~es 6 e mês 12 (em ambos os grupos de restrição) em: pressão; triglicerídeos, glicose em jejum; insulina em jejum; resistência a insulina; batimentos cardíacos; CRP  (proteína c-reativa); concentrações de homocisteína

- O HDL aumentou no grupo de jejum - comparado ao de restrição fixa - ao final do mês 6 (+ ~6,2mg/dL), mas não tanto ao final do mês 12 (+ ~1).

- LDL aumentou no grupo de jejum ao final do mês 12 (+ ~11,5mg/dL) comparado ao grupo de restrição fixa

 

Conclusions and Relevance  Alternate-day fasting did not produce superior adherence, weight loss, weight maintenance, or cardioprotection vs daily calorie restriction.

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28459931

http://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/article-abstract/2623528

Resumo no breakingmuscle: http://breakingmuscle.com/fitness/fasting-isnt-the-dieting-secret-weapon-you-think

 

Olha, se não deu diferença entre os métodos de restrição calórica (jejum ou não jejum) com obeso...

  • 2 semanas depois...

Publicidade

  • 10 meses depois...
  • Supermoderador
Postado (editado)

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0939475318301005

 

Citar

Effect of intermittent versus continuous energy restriction on weight loss, maintenance and cardiometabolic risk: a randomized 1-year trial

   

 

Highlights

 

Intermittent energy restriction resulted in weight loss and maintenance in free-living men and women with abdominal obesity after one year similar to that achieved with continuous energy restriction.
•Both diets improved cardiovascular risk factors.
•Feeling of hunger may limit long-term adherence to intermittent energy restriction.

 

Editado por krebz
  • 3 semanas depois...
  • Supermoderador
Postado

Entrevista do Brad Schoenfeld sobre jejum internitente:

 

https://www.dymatize-athletic-nutrition.com/en_GB/why-dymatize/blog/intermittent-fasting-fat-loss-and-better-health

 

Citar
20.03.18

INTERMITTENT FASTING: FAT LOSS AND BETTER HEALTH?

 

 

Intermittent fasting, also known as interval fasting, is eating according to the clock and is said to be particularly effective for weight loss and improving health parameters. Especially trendy is the ‘5:2 diet’, where for five days food is eaten to your heart’s content within the normal calorie intake and on two (non-consecutive) days the calorie intake is strongly reduced. Intermittent fasting is generally divided into 3 categories (1):

  • Alternate-day fasting’: on one or several (non- consecutive) days per week nothing is eaten, or at most 25% of the required calories (typically in just one meal) are consumed. 
  • Whole-day fasting’: Fasting periods for once or twice a week for 24 hours.
  • Time-restricted feeding’: With intermittent fasting through time restricted food intake, for 16-20 hours no food is eaten alternated by a time window of 4-8 hours of eating. This includes, for example the fasting month Ramadan, during which no food is eaten from sunrise until sunset.

Fundamentally with intermittent fasting, calories are “saved” on one or several non-consecutive days during the week and it is a well-known fact, that the only magic key to weight loss is energy deficit. If the calories saved during fasting are not subsequently compensated, then body fat is lost. Therefore, intermittent fasting can be a useful method to reduce overall calorie intake for some of us. However, those who balance fasting periods with binge eating days or simply do not achieve an overall calorie deficit will have no success with fat loss.

Dr. Brad Schoenfeld, one of the internationally most renowned strength and fitness experts explains whether intermittent fasting is a useful and appropriate diet for weight loss and improvements in health compared to a continuous calorie reduced diet.

Is intermittent fasting a suitable method for weight loss in Fitness enthusiasts and Bodybuilders?

Dr. Schoenfeld: “The weight loss benefits of intermittent fasting appear to be solely a function of restricting caloric consumption. By limiting the window in which food is eaten, intermittent fasting helps to control caloric consumption and thus facilitate fat loss. It should be noted that the same results can be achieved simply by controlling calories via portion control in a standard dietary approach. Therefore, the best practice dietary approach for weight loss depends on the individual.”

Through intermittent fasting body fat level can be reduced via energy deficit. But how about the maintenance of valuable muscle mass in athletes?

Dr. Schoenfeld: “Food, dietary protein in particular, is anabolic. Intermittent fasting will put an individual in a state of catabolism for a majority of the fasting day – not an ideal muscle-building environment. Based on applied logic it would be prudent to consume protein more frequently throughout the day to maximize the training-induced hypertrophic response and to support muscle maintenance/growth.”

Starving the body during fasting kick-starts positive health benefits for the immune system - True or false?

Dr. Schoenfeld: “I have seen no compelling evidence to support that hypothesis.”

It is often claimed that intermittent fasting is superior in improving health parameters, such as improved cholesterol levels compared to traditional continuous energy-restricted diets - True or false?

Dr. Schoenfeld: “This is an area that is still not well explored. Based on what I can derive from the current literature, I do not feel there is sufficient evidence to infer that intermittent fasting is superior to a traditional energy-restricted diet from a health standpoint. That said, the topic remains under-researched so we should be open to the possibility that an intermittent fasting strategy may confer additional health-related benefits, but that is purely speculative at this time.”

Author: Corinne Mäder Reinhard, International Sports Nutrition Lead Active Nutrition International. She holds an International Olympic Committee postgraduate Diploma in Sports Nutrition and is a certified Sports Nutritionist from the International Society of Sports Nutrition.

Disclaimer:
The exercises, training and/or nutritional information and recommendations presented in this article/video are to be followed at your own risk and do not substitute personal and/or individual advice. Medical advice should be obtained beforehand by anyone under 18 years of age, by individuals with health restrictions (especially orthopaedic or internal complaints/conditions), and by women who are pregnant or breastfeeding. If problems are encountered when applying the training and nutritional methods, a doctor should always be consulted immediately. No liability is assumed by Active Nutrition International GmbH.

References:
Tinsley, G.M. & La Bounty, P.M. (2015). Effects of intermittent fasting on body composition and clinical health markers in humans. Nutr Rev, 73(10):661-74.

 

  • 3 meses depois...
Postado
Em 30/05/2017 em 10:29, Schrödinger disse:

Matheus trouxe pra cá e achei legal trazer tb um outro post:

 

 

Então repetindo o Matheus, jejum aumenta o GH, ok, e daí? Faz diferença? Não.

 

diferenças quanto a composição corporal certo ?

mas e quanto a provável melhora da renovação dos tecidos cutâneos, capilares e etc? será que vale a pena fazer jejum tendo em vista o benefício anti aging, ou é balela tbm ?

 

outra dúvida minha porque nunca pesquisei afundo, mas pra quem tá com a sensibilidade a insulina meio zoada, vale a pena fazer o jejum intermitente , ou melhor fracionar melhor as refeiçoes e simplesmente restringir calorias ? visto que o maior vilão na sensibilidade a insulina é o próprio tecido adiposo

Postado
52 minutos atrás, frankx disse:

 

diferenças quanto a composição corporal certo ?

Sim.

 

52 minutos atrás, frankx disse:

mas e quanto a provável melhora da renovação dos tecidos cutâneos, capilares e etc? será que vale a pena fazer jejum tendo em vista o benefício anti aging, ou é balela tbm ?

Possivelmente, mas acho que não dá pra afirmar nada com certeza nem pra um lado nem pro outro. Nunca investiguei muito a fundo esse tema. O livro do Brad Pilon é só flores nesse sentido, mas a maioria dos estudos foram feitos em ratos e outros animais.

 

52 minutos atrás, frankx disse:

 

outra dúvida minha porque nunca pesquisei afundo, mas pra quem tá com a sensibilidade a insulina meio zoada, vale a pena fazer o jejum intermitente , ou melhor fracionar melhor as refeiçoes e simplesmente restringir calorias ? visto que o maior vilão na sensibilidade a insulina é o próprio tecido adiposo

Eu acho que a aderência à dieta é o que vai mandar aí... Jejum costuma ajudar nesse sentido.

 

 

No fim do dia ser magro e praticar atividade física são os fatores mais relevantes pra saúde. Tem uma grande parte que é genética. Claro que dieta interfere, mas é menos relevante do que esses 3 fatores que mencionei. 

 

E pra fechar e não ficar parecendo que não gosto de jejum: eu gosto mto, só acho difícil ingerir 3000+ calorias fazendo jejum (tem gente que consegue sem problemas).

Postado
Em 20/08/2018 em 12:56, Schrödinger disse:

Sim.

 

Possivelmente, mas acho que não dá pra afirmar nada com certeza nem pra um lado nem pro outro. Nunca investiguei muito a fundo esse tema. O livro do Brad Pilon é só flores nesse sentido, mas a maioria dos estudos foram feitos em ratos e outros animais.

 

Eu acho que a aderência à dieta é o que vai mandar aí... Jejum costuma ajudar nesse sentido.

 

 

No fim do dia ser magro e praticar atividade física são os fatores mais relevantes pra saúde. Tem uma grande parte que é genética. Claro que dieta interfere, mas é menos relevante do que esses 3 fatores que mencionei. 

 

E pra fechar e não ficar parecendo que não gosto de jejum: eu gosto mto, só acho difícil ingerir 3000+ calorias fazendo jejum (tem gente que consegue sem problemas).

 

Obrigado pelas explicações, vou na sua linha raciocínio, nem 8 e nem 80 quanto ao jejum..

  • 4 anos depois...
Postado

Sou adepto a jejum prolongado, em breve vou começar a examinar em mim escalas de jejum + doses de testo, unindo teoricamente o melhor dos 2 mundos Autofagia e uma leve dose supra para observação.

 

Detalhe: em breve farei 200mg de enan semanal e progredir o físico até o primeiro blast.

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