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Postado

O índice glicêmico não interessa. Já foi provado em estudos, que inclusive foram traduzidos e postados aqui no fórum.

Pode mandar sem medo

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descordo... mando duas de 200 por dia e o resto com aveia e banana... a seco... hehehe

descordo desses estudos... a pratica é diferente da teoria...

sam-harris-appealing-to-scientific-value

DISCORDO!!!!!!!

Estudos sao em cima de fatos, seu achismo não. Os estudos foram feitos em pessoas na PRATICA.... cada uma que a gente ve aqui hahaha.

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Bro-Science mandou abraços pra vcs galera... A nutrição de 1980 tambem.

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Esse topico inteiro devia ir pro topico de " Maiores asneiras q vc jah viu/leu "....

lolol de fato!

E eu to com a minima vontade de traduzir, mas para os idiotas que acham que arroz integral é melhor, quebrem a cara:

Comparison of the nutritional value between brown rice and white rice

Callegaro Mda D, Tirapegui J. Arq Gastroenterol. 1996 Oct-Dec;33(4):225-31.

Cereals are considered an important source of nutrients both in human and animal nourishment. In this paper nutritional value of brown rice is compared to that of white rice in relation to nutrients. Results show that despite higher nutrients contents of brown rice compared to white rice, experimental data does not provide evidence that the brown rice diet is better than the diet based on white rice. Possible antinutritional factors present in brown rice have adverse effects on bioavailability of this cereal nutrients.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9...ubmed_RVDocSum

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Effects of brown rice on apparent digestibility and balance of nutrients in young men on low protein diets

J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 1987 Jun;33(3):207-18. .Miyoshi H, Okuda T, Okuda K, Koishi H.

The effect of brown rice with low protein intake was studied in five healthy young men. Feces were weighed, the digestibility of nutrients was determined, and blood tests were made. Each subject followed a diet consisting mainly of polished rice for 14 days and one consisting mainly of brown rice for 8 days. Both diets contained 0.5 g protein per kg of body weight. The brown rice diet had 3 times as much dietary fiber as the polished rice diet. On the brown rice diet, fecal weight increased, and apparent digestibility of energy, protein, and fat decreased, as did the absorption rates of Na, K, and P. The nitrogen balance was negative on both diets, but more negative on the brown rice diet. The phosphorus balance on the brown rice diet was significantly negative, but other minerals were not affected by the diet. The levels of cholesterol and minerals in the plasma were not significantly different on the polished rice diet and the brown rice diet. Comparing these results with data on standard protein intake (Miyoshi, H. et al (1986) J. Nutr. Sci. Vitaminol., 32, 581-589.), we concluded that brown rice reduced protein digestibility and nitrogen balance.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2...ubmed_RVDocSum

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Postado

Só comecei a ter resultados expressivos na musculação quando parei de me bitolar com coisas como :ig de comida,gordura depois do treino faz mal,pico de insulina depois do treino é obrigatorio, whey depois do treino é melhor... ou seja aprenda com o seu corpo, erramos muito para conseguir o ideal, se vc sentir que o arroz branco nāo lhe faz bem não coma, se está lhe dando resultados coma, as vezes pedir muitos conselhos só lhe trarão mais duvidas, procure o ideal para você!

Postado

IG altíssimo?!

Tem certeza?

Segundo diversas fontes, o IG do arroz branco é 81 e o IG do arroz integral é 79.

Segundo outras, o IG do branco é 73 e do integral é 68.

De qualquer forma, a diferença entre ambos é mínima.

Aliás, tocou num ponto importantíssimo.

Tudo o que comemos entra no cálculo do IG e acaba rolando uma espécie de média de IG.

Logo, por mais alto que seja o IG de determinado alimento, se comê-lo com uma fonte de gordura, como nozes ou gema de ovo, por exemplo, vai reduzir o índice glicêmico da refeição.

minha glicemia simplesmente sobi demais com arroz branco, e com arroz integral nen se quer altera a glicose.

Postado

Quer dizer q vc nao eh ser humano mais... Que seu corpo se tornou de um outra especie e processa diferente de cada um de nos ? Conte mais como eh sua vida, Ó ser do espaço.

Quer dizer q todos os treinos dao os msms resultados iguais pra todos somente pelo fato de todos serem seres humanos?quer dizer q todas as dietas dao resultados iguais em todas as pessoas mesmo q tenha inflencia do metabolismo,genetica e td mais,só q nao importa neh,todo ser humano processa igual -.- e todos os ciclos vao dar a msm qntdade de peso para todas as pessoas,pq sao seres humanos e processam igual neh?é isso q vc ta tentando dizer?

Postado

Não necessariamente todo arroz integral tem IG menor que arroz branco. O IG do arroz depende multiplas variaveis, como a proporção amilose/amilopectina nos grãos, a quantidade de fibras, e tb quanto tempo foi cozido. Quanto mais amilose menor será o IG, mais fibras menor IG e quanto mais tempo cozido maior será o IG.

A proporção amilose/amilopectinae muda de variedade pra variedade de arroz , sendo que arrozes brancos tipo basmatti e paboilizado de boa qualidade costumam ter um IG médio, enquanto arroz branco mais empapado, e estilo japonês, constumam ter IG alto.

Assim sendo, um arroz integral que ao cozinhar fica mais empapado, de uma variedade com pouca amilose , pode ter IG até maior que muito arrozes brancos.

Artigos:

There are many different varieties of rice. They differ in amounts of nutrition and, more importantly, the type of starch. There are two types of starch in rice: amylose and amylopectin. Amylose is a long, straight starch molecule that does not gelatinize during cooking (think of making gelatin), so rice which contains more of this starch tends to cook fluffy, with separate grains. Long grain white rice has the most amylose and the least amylopectin, so it tends to be the fluffiest and least sticky. Amylose also hardens more when cool, joining tightly together and forming crystals that melt when the rice is reheated. Rice that is high in amylose has a lower Glycemic Index number.

Amylopectin is a highly branched molecule that makes the rice sticky when it's released from the grain during cooking. Medium grain rice has more amylopectin, making it a good candidate for risottos, salads and rice pudding, which are served cold. And short grain rice has even more amylopectin and little to no amylose, so it's used most often for Asian cooking, when you want grains to be sticky so they are easier to eat with chopsticks. Then there's glutinous rice, which is very sticky when cooked, with the highest amount of amylopectin and no amylose.

White rice has the hull and bran removed, diminishing its nutritional content. But in the U.S., rice is generally enriched, with nutrients like calcium, riboflavin, iron, and niacin added. Brown rice has just the hull removed, so it has more fiber and nutrition. Converted rice is boiled or steamed before it is processed, which forces some vitamins and minerals into the kernel from the bran. Converted rice is higher in nutrients than plain white rice. And wild rice is not a grain, but a seed of a grass native to North America.

When rice cooks, the heat and liquid start permeating the surface of the rice. The starch molecules inside the rice grains start breaking down and absorb water to form a gel. The type of starch in the rice determines whether it will be fluffy or sticky.

Rice Types
  • Long Grain White Rice
    Cooks up fluffy and separate. Less fiber, but usually enriched with nutrients, vitamins and minerals.
  • Medium Grain Rice
    More amylopectin in the grains and a softer outer layer, so it releases starch during cooking and cooks up creamy.
  • Short Grain Rice
    More amylopectin in the grains; releases lots of starch during cooking; sticky and creamy when cooked.
  • Brown Rice
    Only the hull is removed during processing; the bran is retained, resulting in more fiber and nutrients. Takes longer to cook than white rice because the outer layer is harder.
  • Basmati Rice
    Long grain rice, aromatic (smells like popcorn when cooking), cooks up fluffy and separate.
  • Wehani Rice
    Long grain, unpolished brown rice, with a very sweet flavor. Cooks up fluffy and separate.
  • Jasmine Rice
    Long grain and aromatic, but with more amylopectin than regular long grain rice, so it cooks up creamier than long grain.
  • Arborio Rice
    Short grain rice usually used for risotto. It releases lots of amylopectin during cooking, so the finished dish is creamy and has a great soft mouth-feel.
  • Wild Rice
    The seed of a native grass, this 'rice' takes longer to cook than brown rice and has a nutty flavor and chewy texture. It cooks up fluffy and separate, unless you cook it until it 'pops', or the outer covering disintegrates. Then the rice is softer and less separate.
  • Converted Rice
    This is rice that has been partially precooked, then dried, so it cooks more quickly. It's a good choice if you aren't picky about your rice quality; you are also guaranteed consistent results. Instant Rice is even more processed; you just rehydrate it by adding it to hot water and letting it stand, covered, until tender.
Postado

Eu ate daria uma resposta com argumentos e respaldo cientifico do que estou falando, mas vc não tem capacidade de assimilar então não vale o esforço!

E sim, quando não existe respaldo de alguma fonte confiavel, o que vc esta falando eh achismo!!! Existem PROVAS COM ESTUDOS que HUMANOS(saudaveis e sem patologias especificas) não precisam se preocupar com IG dos alimentos.

Não preciso te conhecer para afirmar que é achismo, vc esta querendo contrariar fatos com o argumento que "comigo é assim que funciona".

EDIT: A criança ficou tao dolorida com meu comentario que teve que mandar inbox chingando hahahahhahaha!! esse sabe argumentar.

Mano,tu me passa alguma dessas pesquisas e as explicações q seja em portugues?fico na dúvida com tanta gente falando coisas diferentes! :wacko:

Postado

Mano,tu me passa alguma dessas pesquisas e as explicações q seja em portugues?fico na dúvida com tanta gente falando coisas diferentes! :wacko:

cara

tu pesa 59kgs, pode comer banha de porco com açúcar no café que não vai ficar gordo

na moral, vou falar uma verdade aqui, quem se apega demais nesses detalhes sobre treino, dieta etc. nunca fica grande.

Visitante usuario_deletado1423
Postado

IG não importa...

O único horário que vejo importância para ele é no pré-treino, não tenho certeza se está certo, mas não é aconselhavel ingerir um carboidrato de alto IG antes do treino para não gerar uma queda de energia.

Postado

Depende.

Tem gente que se dá bem.

Eu mesmo me sinto muito disposto quando ingiro uma fonte de alto IG no pré treino, parece que estou ligado em 220V e funciona melhor do que cafeína.

O teste é simples, basta tomar um caldo de cana, se vc ficar sonolento é porque sofre com hipoglicemia de rebote, se ficar ligadão é porque não tem esse problema.

Mas, como o Busarello já me alertou, pode ser também só uma questão de dosagem.

ja usei banana e mel no pré treino e tbm banana e aveia.. não vi muita diferença tbm..

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